5 belangrijke componenten van een effectieve marketingstrategie

Bepaal de marketingstrategie die het beste werkt voor uw bedrijf. Marketingstrategie verwijst naar een goed georganiseerde inspanning om de verandering, ontwikkeling en consumentenrespons te beïnvloeden. Marketingstrategieën worden ontwikkeld volgens product- / marktplaatsanalyse, prijsstrategie en marketingmix. Deze zijn onderling verbonden en complimenteer elkaar.

Marketingstrategieën voor het onderwijzen van ziekenhuizen zijn vergelijkbaar met die van een andere bedrijfsorganisatie. Ze moeten worden ontwikkeld op basis van het type instelling, de aard van aangeboden diensten en de demografische make-up van de patiëntenpopulatie. De sleutel is om een uitgebreide marketingstrategie te ontwikkelen die alle elementen van de onderneming bestrijkt. Strategieën van ziekenhuismarketing bestrijken de volgende belangrijke gebieden:

Strategic Internet Search Engine Optimization (SEO) Het doel van strategische SEO is om hoog in de zoekresultaten te rangschikken voor de doelwoorden. Dit wordt bereikt door beproefde methoden te gebruiken om kwaliteitsverkeer naar een website te rijden. Strategische SEO is een steeds veranderende veld vanwege het voortdurend evoluerende internet. Marketeers zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om producten of diensten op de markt te brengen. Als gevolg hiervan hebben zoekmachines wijzigingen aangebracht om deze veranderende trends bij te houden. Daarom zijn ook zoekmachine-optimalisatie-marketingstrategieën gewijzigd en zijn er ook ontworpen en zijn ontworpen om het tempo bij de laatste wijzigingen te houden.

Verhoog het aantal verkopen – in een organisatie voor de gezondheidszorg, het is noodzakelijk om het aantal verkopen te vergroten. Om dit te bereiken, gebruiken marketeers een verscheidenheid aan methoden, waaronder: het bieden van nuttige inhoud, met volledige tekst die beschikbaar is op webpagina’s en het verstrekken van prijsvergelijkingstools. Onlangs richten sommige marketingstrategieën zich op internetmarketinggereedschappen die een full-text-zoekfunctie bieden voor de pagina’s van het online retailkanaal. Daarnaast ontwikkelen marketeers kosteneffectieve gecoördineerde inkooplogistieke systemen die zorgen voor het eenvoudig beheer van voorraadaankopen, contractsourcing, contractadministratie en contractverwerking.

Verhoog het aantal klanten – in een retailorganisatie is het belangrijk om het aantal klanten te vergroten. Om dit te doen, zijn marketingstrategieën: het ontwikkelen van klantloyaliteitsprogramma’s, ontwikkelende effectieve reclametechnieken, het ontwikkelen en bevorderen van nieuwe marketingplatforms, het ontwikkelen en implementeren van efficiënte e-brochures, het ontwikkelen en promoten van specialiteitenmerken en het lanceren van complementaire sites. Onlangs ontwikkelden marketeers marketingplannen om de verkoop in traditionele bakstenen en mortelwinkels en bij speciale winkels te vergroten met een aanwezigheid van internet. Er is ook een gecoördineerde inkooplogistieke aanpak ontwikkeld om de kosten van de contractverwerkingskosten te verminderen en de algehele cashflow in de gezondheidszorg-industrie te verbeteren.

Verhoog het aantal klanten / rapport met klanten – in een nutsbedrijf, het is noodzakelijk om het aantal klanten te vergroten en een verstandhouding met hen tot stand te brengen. In dergelijke organisaties zijn de belangrijkste doelstellingen: het vergroten van de omzet, het vergroten van het aantal installaties, het verbeteren van de klantenservice, het verlagen van proces- en operationele kosten en het maximaliseren van het rendement op investeringen. Als onderdeel van zijn strategie voor het verhogen van de klant / rapport werden verschillende marketingstrategieën ontwikkeld, zoals: Training, Demonstratie, Directe Mail, Online-promoties, Incentive Program en Contract Fabrikant en distributeurprogramma’s. Verschillende marketingbenaderingen zijn met succes gebruikt om de inkomsten in de elektriciteitsaanwijzingsindustrie te vergroten. Alle marketingstrategieën zullen echter niet succesvol zijn als er geen strategie is om hun succes of falen te bewaken en te meten.

Marktonderzoek – Marketingactiviteiten moeten gebaseerd zijn op een gevestigde kwantitatieve studie of statistische gegevens om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen. Om het antwoord te kennen, moeten marketeers interviews of enquêtes onder bestaande klanten uitvoeren en relevante informatie verkrijgen. Op basis van deze informatie kunnen marketeers marketingstrategieën ontwikkelen die meer gericht zijn, effectiever en efficiënter. Om de informatie nuttiger te maken, moeten marketeers deze informatie combineren met kwalitatieve methoden zoals enquêtes, focusgroepen en interviews om de daadwerkelijke eisen van consumenten beter te begrijpen.

Gezondheidszorgorganisaties moeten ook een strategie ontwikkelen om hun marktsegmenten te bepalen. De strategie moet worden ontwikkeld op basis van marktsegmentering en concurrerende bedreigingen. Marktsegmentatie bepaalt welke soorten producten en diensten worden aangeboden door de organisatie die het in staat stelt om te concurreren tegen andere gezondheidszorginstellingen in hetzelfde of vergelijkbare specialisatie. Naast marktsegmentering moeten organisaties in de gezondheidszorg ook het belang van klantloyaliteit begrijpen. Bouwloyaliteit is belangrijk omdat tevreden klanten de neiging hebben te bevorderen dat hun vrienden of collega’s de services gebruiken en dus een mond-tot-mondreclame is een van de krachtigste en kosteneffectieve marketingtool.

%d bloggers like this: