Online Marketing Strategie – Content Marketing VS Zoekmachine Marketing

Online marketing heeft drie verschillende fasen die een reputatie bouwen, verkeer naar uw website rijden en verkopen. Alle drie de fasen zijn onderling afhankelijk en moeten op zijn plaats zijn voordat elke fase kan beginnen. In online marketing werken die drie fasen samen om een reputatie op te bouwen. Daarna zijn er verkeer en daarna komt de sleutel tot het maken van de omzet. Dus, wanneer begon dat allemaal?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Pay-Per-Click (PPC) Strategieën waren de eerste strategieën die samen te gebruiken waren. Zoekmachineoptimalisatie en pay-per-click werkte goed omdat ze elkaar aangevuld hebben. Ze zijn begonnen door elkaar aan te vullen. Dat wil zeggen, als u uw site voor een zoekterm wilt optimaliseren, dan moest u adverteren in een zoekmarketingstrategie en als u aan de slag met PPC begon, dan moest u SEO gebruiken.

Toen kwam sociale media marketing, artikelmarketing, video-marketing, podcasting, Twitter, Facebook, en nog veel meer. Voordat je op de optimalisatie en Pay-Per-Click Bandwagon moest staan. Nu kunt u een blog hebben, een YouTube-kanaal hebben, een e-book hebben en een iPhone-app op hetzelfde platform hebben. En deze platforms staan open voor iedereen die lid wil worden. Het belangrijkste hier is dat als u een van deze platforms wilt gebruiken, u deel moet uitmaken van de doelmarkt, zodat u de juiste strategieën kunt gebruiken.

Een andere belangrijke strategie die alle internetmarketingdeskundigen het eens zijn, is het hebben van een goed ontworpen bestemmingspagina. Dit is waar u de bezoeker krijgt om op uw verkooppagina te landen. Uw bestemmingspagina moet aantrekkelijk zijn, het moet duidelijk en beknopt zijn, en het moet een voorsprong voor u genereren. Maar nog belangrijker is het vermogen om uw conversiepercentages te volgen.

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat zoekmachineoptimalisatie niet genoeg is. Als u bijvoorbeeld een blog of website hebt gemaakt, maar het staat op de onderkant van de resultaten van de zoekmachines, dan moet u het nog steeds optimaliseren. Aan de andere kant, als je een webpagina hebt die hoog op de zoekmachines staat, maar niemand weet het, dan moet je het nog steeds optimaliseren. Al deze strategieën kunnen worden geïmplementeerd met organische zoekmachine-optimalisatie, maar u kunt ook veel van hen zonder deze implementeren. U kunt bijvoorbeeld een pagina bouwen met Pay-Per-Click-advertenties en plaatsen op Social Media-sites, of u kunt een trefwoord van een trefwoord gebruiken en uw prestaties volgen tegen trefwoorden.

De derde strategie om in uw online marketingstrategie te gebruiken, is om een publiek te richten dat al op zoek is naar wat u aanbiedt. Dit is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Maar als u een beetje onderzoek doet naar Google Trends, kunt u erachter komen waartoe de TOP-zoekwoorden worden gezocht, en door die mensen te targeten, moet u uw publiek bereiken.

Ten slotte moet u om uw biologische zoekmachine-optimalisatiestrategie om te werken, de juiste tools te gebruiken. Google AdWords is een goed voorbeeld. Door deze pay-per-click-advertentietool te gebruiken, kunt u uw website adverteren naar het grootste publiek. Maar als u sociale media-platforms gebruikt, moeten de platforms zelf worden geoptimaliseerd. Een goed voorbeeld van dit is Twitter, die wel een eigen reeks hulpmiddelen heeft om uw site te optimaliseren.

Dus als u het verkeer naar uw site wilt vergroten zonder een cent te betalen, en u ook uw conversietarieven wilt verhogen zonder geld uit te geven, is het antwoord een contentmarketingstrategie. Geoptimaliseerde contentmarketing moet uw eerste strategie zijn in uw zoektocht om uw online bedrijf te laten groeien. Hiermee kunt u relaties met uw publiek opbouwen en uw expertise in het gebied laten zien dat u wilt promoten. Inhoudsmarketing is je geheim. Gebruik het in uw voordeel!

%d bloggers like this: