Wat betekent het om een social media-influencer te zijn?

Wat betekent het om een social media-influencer te zijn? Een social media-influencer is iemand die vertrouwen in een bepaalde industrie heeft gebouwd, heeft wijdverspreide toegang tot een groot publiek en kan anderen beïnvloeden om actie te ondernemen op basis van hun aanbeveling. Een influencer heeft ook de middelen en geloofwaardigheid om vele volgers constant naar een bedrijfspagina te brengen en kan anderen motiveren om hun online bereik te verlengen. Influencers hebben het vermogen om het bewustzijn van een merk, service of product te vergroten. Met deze vorm van reclame kan bedrijven een online aanwezigheid creëren die klanten op een boeiende manier bereiken.

Influencers bieden inzicht en discussie over een bedrijfsproducten of -diensten via sociale media. Een Food Service Company kan bijvoorbeeld een lokale chef-kok inhuren om restaurantmenu’s te produceren. Dezelfde chef-kok kan een aantal recepten maken voor een zakelijke Facebook-pagina en verbinden met huidige klanten via een zorgvuldig vervaardigde sociale mediacampagne. Naarmate mensen beginnen te communiceren met het merk en geïnspireerd zijn door de recepten van de FoodService-bedrijven, zal Word-of-Mouth Marketing zich snel verspreiden in het sociaal netwerk van een bedrijf. Dit is een voorbeeld van influencermarketing.

Een make-upkunstenaar kan een beïnvloeder zijn op basis van één gebied zoals Florida. Influencers in de ene industrie richten zich vaak op bepaalde aspecten van die industrie om sterke verbindingen op te bouwen aan potentiële klanten. Een make-upkunstenaar in Tampa, FL kan een YouTube-kanaal hebben met zowel haar dagelijkse make-up-rituelen en enkele van haar suggesties. Ze kan ook gebruik maken van sociale media om verbinding te maken met klanten die in andere delen van het land wonen. Verbindingen zoals deze maken het gemakkelijk voor de make-upkunstenaar om haar merk en haar aanbevelingen naar de volgende fase te brengen: klanten.

In Tampa heeft een Tampa Digital Marketing Agency genaamd Digital Marketing Tampa zijn bedrijf als een missie met beïnvloeders. Influencers zoals Tampa-bedrijven zoals Ronaldo & Ocho Rios begrijpen dat als ze een blijvende sociale media volgen, volgend op hun ideeën en inhoud in de digitale wereld. Door die aanpak te nemen, bouwen ze dat de reputatie van digitale marketingbureau nodig om meer invloed te krijgen in de lokale gemeenschappen van hun bedrijf.

De invloed van sociale media wordt op vele manieren gezien. Experts Merk op dat een influencer misschien Twitter gebruikt om voor een groot publiek te komen, maar dat publiek kan alleen klein zijn. Een tampa-bedrijf, Ronaldo & Ocho Rios, heeft ook een Twitter-aanwezigheid, maar trekt zijn publiek uit andere gebieden door de inhoud van de kwaliteit te plaatsen en in gesprek te gaan. Sociale invloeds werken om de grootte van het publiek te vergroten, maar velen erkennen dat dit publiek niet bestaat uit miljoenen, maar een select aantal. Bij correct gebruik kan een sociale beïnvloeder een merk helpen een merkaanwezigheid vast te stellen en dat publiek loyale volgers kan worden.

Wat is het verschil tussen influencermarketing en traditionele online marketing? In Tampa helpen digitale marketingbureaus zoals Digital Marketing Inc. een online reputatie voor een bedrijf. Dit helpt hen hun klantenbestand te laten groeien, nieuwe klanten aan te trekken en de verkoop te genereren. Met behulp van sociale media-tools zoals Twitter om te communiceren met volgers, kan een merkenbericht een breed publiek bereiken. Het maakt ook degenen die het merk volgen om het woord te helpen verspreiden. Traditionele marketing, daarentegen bereikt meestal slechts een klein percentage van het publiek dat actief op zoek is naar een oplossing.

Influencer-marketing kan moeilijk zijn voor een merk om te beheersen. Er is geen magische knop die resulteert in een enorme volgende of duizenden fans. Deskundigen zoals Todd Ditchendorf, maker van de Master Class Social Media, hebben echter programma’s ontwikkeld die bedrijven helpen om de beste manier te bepalen om hun doelgroep te bereiken. Door gebruikers toe te staan opmerkingen te plaatsen, voegt u links toe en stemt u op items en kunnen merken ervoor zorgen dat ze hun doelwit demografisch bereiken en zich bezighouden met hun publiek. Deze programma’s helpen ook te bepalen welke beroemdheden het meest gesprek beïnvloeden.

Met zoveel focus dat op betrokkenheid wordt geplaatst, wordt influencermarketing een waardevoller hulpmiddel voor bedrijven. Merken mogen niet alleen vertrouwen op traditionele online marketingcampagnes, maar moeten ook sociale media in hun strategie omvatten. Een duidelijk begrip van elk platform en hoe u het meeste gebruik ervan kunt maken, kan een merk helpen een sterke aanwezigheid te vestigen en hun publiek aan te trekken. Door gebruik te maken van deze strategie, kan een bedrijf de betrokkenheid verhogen en zijn aanwezigheid in hun markt vergroten.

%d bloggers like this: