Wat is een marketingstrategie?

Wat is een marketingstrategie? Nou, volgens Wikipedia: een marketingstrategie (in het reclamedomein) is een systematische benadering van de marketing van een product of dienst via verschillende kanalen. Een marketingstrategie kan uit veel verschillende dingen bestaan en het kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Sommige strategieën kunnen bijvoorbeeld draaien rond direct marketing, terwijl anderen zich kunnen concentreren op internetmarketingstrategieën. Andere strategieën kunnen worden afgestemd op het proberen om het merkbewustzijn te verbeteren, terwijl anderen kunnen draaien rond het vergroten van de zichtbaarheid, het verminderen van de kosten, het verbeteren van de distributie, het verbeteren van de productkwaliteit of het vergroten van de klanttevredenheid.

Kortom, een marketingstrategie is uw algemene aanpak van het bereiken van uw concurrentievoordeel, de basismarketingstrategie is uw, waar, wanneer, waarom, en hoe;De basismarketingstrategie omvat echter altijd een vorm van optimalisatie of planning. Met andere woorden, een basismarketingstrategie is het waarom, wat, wie, waar, wanneer, waarom en hoe;Maar een strategisch marketingplan betreft altijd een vorm van optimalisatie of planning. Dus, bij het maken van uw marketingstrategie, is het belangrijk om eerst de wat, waar, waarom, en hoe en vervolgens voortbouwen op die beslissingen met een geschikt plan voor de timing, middelen en omvang die nodig is om dat doel te bereiken.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een nieuw product hebt dat je wilt lanceren. Je weet dat er bepaalde kanalen zijn waar je naartoe wilt, dus je begint wat onderzoek te doen en ontdek welke van die kanalen de meest kans om nieuwe klanten aan te trekken en de verkoop te genereren. Uw marketingstrategie zou op dit moment zijn om een van de mogelijke nieuwe klanten te nemen naar elk van de kanalen die u hebt geïdentificeerd en probeert deze om te zetten in klanten. Deze actie wordt segmentatie genoemd en een van uw marketingstrategieën voor het optimaliseren van uw kanaalresultaten zou zijn om uw publiek in leeftijdsgroepen, inkomstenbeugels, geografische gebieden, geslacht en koopgewoonten te segmenteren.

Dit voorbeeld brengt verschillende punten op die we moeten aanpakken bij het ontwikkelen van onze eigen marketingstrategie. Ten eerste moet u uw klant identificeren en richten. Ten tweede moet u de best marketing tactieken bepalen voor het vastleggen van die klanten en derde, u moet bepalen hoe u die marketingtactieken kunt meten. Nadat je die drie dingen hebt gedaan, kun je erop bouwen om je algehele bedrijfsstrategie te formuleren.

Een marketingstrategie, aan de andere kant, is wat je doet als je eenmaal hebt bepaald wie je doelgroep is, het beste kanaal om ze te bereiken, de beste marketingtactieken voor het vastleggen van die klanten en de meetmethoden om die tactieken te volgen. Een marketingstrategie is daarom meer dan alleen het bepalen van welke acties uw bedrijf zal nemen en wanneer die acties van kracht worden. Integendeel, het is een raamwerk dat u helpt bij het organiseren van uw denken, actieplannen te creëren en de plannen te controleren om ervoor te zorgen dat ze uw inspanningen voor bedrijfsresultaten optimaliseren. Dit raamwerk wordt een marketingstrategie genoemd.

Wat is een marketingstrategie? In eenvoudige termen is het wat u doet om nieuwe klanten vast te leggen, houd uw huidige klanten gelukkig, ontwikkel langdurige relaties met uw bestaande klanten en een groei in uw bedrijf. Het is een proces in plaats van een evenement. Een marketingstrategie bevat uw algehele businessplan met een reeks strategisch gerichte activiteiten, die allemaal gericht zijn op het voldoen aan de doelen die u hebt gevestigd voor het bedrijf. Deze activiteiten zijn ontworpen om de tevredenheid van de klant te verbeteren, de verkoop te verhogen, uw uitgaven te verminderen en het marktaandeel te verhogen.

Voor sommige bedrijven is een uitgebreide marketingstrategie een combinatie van verschillende activiteiten, zoals het creëren van een aanwezigheid voor sociale media, het ontwikkelen van een website, met een gratis marketingbeoordelingsdiensten en het aanbieden van training. Andere bedrijven kunnen besluiten zich te concentreren op een van deze activiteiten of een combinatie. Als u bijvoorbeeld een Social Media-aanwezigheid wilt ontwikkelen, zou u beginnen met het ontwikkelen van een blog en biedt vervolgens een gratis marketingbeoordelingsdiensten, waaronder training op basiswebsign- en zoekmachine-optimalisatietechnieken, evenals de nieuwste methoden en strategieënom aandacht te trekken. Vervolgens zou u een schrijver en blogger inhuren om uw blog te maken en te publiceren. Het aanbieden van complementaire diensten, zoals training, kan u helpen nieuwe klanten aan te trekken terwijl tegelijkertijd de verkoop wordt.

Aan de andere kant, als u besluit om zich te concentreren op het maken van een website, wilt u misschien overwegen om sociale media in uw marketingstrategie te implementeren. Integratie van sociale media in de contentmarketingstrategie kan u helpen om uw publiek in te schakelen. Als u een servicebedrijf bent, kunt u ook profiteren van het aspecten van de sociale media van contentmarketing door klanttestimonials te plaatsen of consumenten te verstrekken met de mogelijkheid om beoordelingen op hun eigen producten te plaatsen. Een contentmarketingstrategie die deze drie elementen omvat, is eerder effectiever dan een marketingstrategie die alleen op een van deze elementen gericht is.

%d bloggers like this: